طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی –

ایده برای شربت پذیرایی در تابستان –

سکنجبین


با درود فراوان – سکنجبین یکی از شربت های سنتی ما ایرانیان است که بسیار خوشمزه و خوش طعم و دارای خواص دارویی است ؛ سرکه انگبین همانطور که از نامش پیدا است یعنی شربتی تهیه شده از سرکه و عسل است که در مواردی که عسل یافت نمیشده و یا بسیار گران قیمت بوده بخصوص برای شرکت ها که صرفه اقتصادی ندارد از عسل طبیعی استفاده کنند ، به جای عسل از شکر استفاده میشود . از خواص آن در رساله ابن سینا نیز نام برده شده است – این نکته البته فراموش نشود که منظور از خواص دارویی و درمانی سکنجبین صرفا آن نوعی است که بصورت مطمعن و دست ساز از سرکه طبیعی ؛ عسل زنبوری گیاهی و آبی بدون افزودنی های شیمیایی مانند کلر و…. تهیه شده باشد که از فواید این شربت میتوان به تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد نام برد – سکنجبین و کاهو یکی از آن خوردنی هایی است که هم قدیمی است و هم جنبه طبی دارد و اگر این خوراکی را میل نمایید اشتها آور خواهد بود .

طرز تهیه آن بسیار ساده و راحت است و میتوانید آن را غلیظ نموده و در طول ایام سال و بخصوص برای رفع عطش فصل گرما و تابستان آن را مقداری در ته لیوان های پذیرایی ریخته و با آب مخلوط نمایید و از میهمانان پذیرایی نمایید ؛ با ما همراه شوید در آموزش طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی .

نیازمندی ها :
قطعه | ماده تعداد | مقدار
سرکه 1 پیمانه
شکر 2 کیلو
نعناع چند شاخه

مراحل طرز تهیه سکنجبین

1:

در ابتدای تهیه این شربت ؛ شکر را با 1 لیتر آب میجوشانیم تا غلظت آن به حد قابل قبولی برسد و اصطلاحا آن را قوام میاوریم و سپس در حالی که شربت نزدیک به حالت قوام است و مدتی حدودا 10 دقیقه مانده به غلظت کامل شربت ؛ مقدار سرکه که 1 لیوان بود را به همراه 1 دسته نعناع تازه به مواد اضافه میکنیم و مدت باقی مانده از به غلظت رسیدن شربت را همراه با این سبزی حرارت ببیند ، در آخر کار که غلظت شربت سکنجبین ما به اندازه لازم رسید و کاملا قوام آمد ؛ شربت را اط صافی رد میکنیم و تا تفاله های سبزی نعناع از آن گرفته شود و سپس شربت غلیظ شده را در ظرف مناسبی ریخته و نگهداری میکنیم تا هر زمانکه نیاز به استفاده از آن داشتیم ، مقداری از شربت را در لیوان نوشیدنی ریخته و سپس با آب و یخ و یا آب گازدار ؛ سودا یا نوشابه گازدار مانند اسپرایت آن را سرو کنیم و یا میتوانید آن را با خیار رنده شده میل نمایید که بسیار بسیار خوش طعم و خوشمزه خواهد بود و پیشنهاد میکنم حتما این نوشیدنی را متحان کنید و از طعم آن نهایت لذت را ببرید .

شربت سکنجبین با عسل

طرز تهیه شربت سکنجبین