آموزش تهیه قهوه مخصوص –
قهوه رو چطوری درست کنم –
با درود خدمت کاربران وب سایت – اکنون فصل امتحانات هست که من در حال قرار دادن این آموزش هستم و قهوه یکی از مواد همیشه مورد نیاز این شب ها است چون درصد هوشیاری رو بالامیبره به علت کافئین موجود تو اون و همونطور که میدونید کمی حالت سرزندگی و شادابی خاصی به شما میده بخصوص اگه اول صبح میل بشه و هر چه قهوه با کیفیت تر آماده سرو بشه اثرات مفید اون برای شما محسوس تر هست و اینکه لذت بیشتری هم از طعم قهوه خواهید برد . درست کردن یک قهوه با کیفیت یک سری شرایط رو میطلبه که در ادامه براتون توضیح میدم ولی همین ابتدا بگم که اصولا هر چیزی که سریع تر از زمان عادی آماده میشه معمولا به نظر من کیفیت حالت استاندارد رو نداره که به نظرم بهترین مثالش همین قهوه است .
اونچه که ما عادت کردیم، برای تنبلی خودمون و یا راحت طلبی میایم و قهوه های پودر شده و آماده و بسته بندی رو میخریم در حالی که اینکار اشتباهه بخصوص تو ایران که بازار اصطلاحا غش در معامله ! بسیار رایج و همه گیر شده که از نظر عرف و وجدان کاری کاملا خلاف و از نظر دین هم حرامه و اما یعنی چی ؟ یعنی مثلا شخص میاد و قهوه خام آسیاب نشده رو در مغازه آسیاب میکنه و برای اینکه بتونه 800 گرم پودر قهوه رو 1 کیلو بفروشه بهش موادی اضافه میکنه که ارزش کمتر و پست تری داره ! و معمولا تو ایران در اکثرا مواد پودر و آسیابی این اتفاق میفته مثلا نمونه بارز ادویه جات !! غش یه بحث مفصله که ما هدفمون ارایه دانشنامه شرعی نیست ، موضوع بعدی مهم این هست که قهوه پس از اسیاب حداکثر انتشار طعم و رایحه رو داره و بعد از اینکه به صورت پودر در جایی انبار شد به تدریج اون بو و عطر خاص خودشو کم کم از دست میده .
- پس تا اینجا اولین نکته مهم در تهیه یک قهوه عالی و با کیفیت ، خرید قهوه آسیاب نشده هست .
- نکته مهم بعدی داشتن ابزار مناسب هست
معمولا قهوه خور های حرفه ای یک عدد آسیاب دستی هم در منزل دارند که پیشنهاد من هم به شما اینه با توجه به قیمت مناسب و پایینی که این ها دارند یکی تهیه کنید .
- از اینجا به بعد میریم به سراغ نحوه و سبک دم کردن قهوه .
این موضوع کاملا سلیغه ای هست و شاید شما دلخواهتان قهوه بدون تفاله باشه که باید برید سراغ ترک که معمولا قهوه جالبی نیست ؛ اما بهترین نوع قهوه ها نوع برزیلی هستند که عموما در فرانسه بسته بندی و فراوری میشن به همین دلیل در کنار قهوه برزیل ؛ قهوه فرانسه هم در بازار هست و سایر کشورها .
- قهوه ها بر اساس رست شدن یا همون فراوری قهوه انواع مختلفی دارند.
از قهوه سبز که بود نداده هست و خاصیت درمانی و لاغری داره تا قهوه های دو آتیشه که دابل اسپرسو ؛ قهوه ها هر چه بیشتر بو داده بشن رنگ تیره تری دارند و دانه های تا رنگ قهوه ای تیره متمایل به سیاه رست داده میشن که عمل رست رو معمولا شرکت ها با دستگاه انجام میدن .
- نکته مهم بعدی این هست که قهوه رو در ظرف در باز نگه داری نکنید ؛ حتما یک ظرف مناسب که قابلیت وکیوم داشته باشه تهیه کنید .
- ظرف برای دم کردن قهوه بستگی به سبک استفادتون داره .
اگر قهوه ترک استفاده میکنید که نیازی به دم کردن و.. نداره میتوانید از شیر داغ کن استفاده کنید و قهوه رو مستقیم تو اون به جوش بیارید و اگر از نوع برزیل یا فرانسه و… استفاده میکنید و به سبک موکا دم میکنید باید یک قهوه جوش موکا تهیه کنید و یا از ماشین قهوه ساز استفاده کنید که نمونه های کافی شاپی اون با نام ماشین اسپرسو معروف هستند .
در ادامه من قهوه ای رو برای خودم آماده میکنم که براتون آموزشش رو قرار میدم . هدف ما این هست که تو در این تاپیک قهوه سرو کنیم آن هم از نوع مخصوص و 2 آتیشه . اگرچه من آموزش رو با دستور خودم شروع میکنم ولی خوشحال میشم شما هم روش خودتون رو بگید و آموزش بدید و امیدوارم از اون لذت ببرید .
نیازمندی ها : | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
قهوه آسیاب نشده | مقدار لازم |
پودر نسکافه | مقدار لازم |
شکلات تلخ | مقدار لازم |
شکر | مقدار لازم |
قهوه ساز | 1 عدد |
پودر خامه | مقدار لازم |
اولین گام برای تهیه یک قهوه عالی

آموزش تهیه قهوه موکا
آموزش کار با قهوه ساز موکا

آموزش تهیه قهوه
آموزش طرز تهیه قهوه موکا

آموزش تهیه قهوه در خانه به روش سنتی